Om Egon

Från våra familjer. Till alla era.
1984 var vi två familjer i Trondheim som tröttnade på att det inte fanns några restauranger för oss.
Familjerna som inte var ute efter varken pub eller finkrog, men som ändå tog både upplevelse och mat på allvar. Allvaret fick dock gärna sluta där.

Vi saknade en krog som insåg att man ibland vill veta vad notan ska sluta på och att barnen (och rätt många vuxna) vill ha Fanta till fisken.
Och att andra inte vill ha fisk alls, men ändå dricka vin. Till sina tacos, sin burgare eller sin sallad.
Som inser att man faktiskt vill resa sig och gå direkt när man ätit färdigt. Så vi öppnade EGON. En riktig restaurang, för hela familjen.
Hur du definierar familj är däremot helt upp till dig. Vår poäng är att alla är välkomna. Hela tiden.
Snart fyrtio år senare är vi samma familjer som äger det som sedan länge är Norges mest älskade familjerestaurang.

Nu är det dags att pröva vingarna i Sverige. Vi tror nämligen att precis samma behov finns här.

En Egon är någon som låter sig styras av gästfrihet. Inte av trender. Som drivs av ärlighet, värme och god mat.
Med stora ambitioner, men utan pretentioner. Någon som har insett att om man är stor så måste man också vara snäll.
Mot sina anställda, men också mot sina gäster och vår värld.

Brett utbud
Vi är stolta och vi arbetar ständigt för att förbättra. Vi får årligen cirka 40 erbjudanden om att etablera nya Egon restauranger både hemma och utomlands, men vi väljer att säga nej till de flesta då vi inte vill bli för stora. Vårt mål är att ha ett brett utbud av olika restaurangkoncept i närheten av våra restauranger för att kunna erbjuda ett varierande restaurangutbud för gästerna.

Du vet vad du får 
Våra gäster älskar vårt koncept, maten och servicen. Vi är fast beslutna om att hålla konceptet och använder ungefär 20 miljoner för att bygga en ny restaurang. Årligen tillbringar vi mycket tid och resurser på menyn och konceptutveckling för att tillfredsställa en bred publik i hela landet. Vi är kompromisslösa i vårt koncept - Egon ska ha exakt samma koncept på alla restauranger.

Vi är också stolta över våra medarbetare. Vi har engagerade medarbetare som står på varje dag för att ge service till alla våra gäster. I branschen är vi en av de med lägst sjukfrånvaro, vi har även den lägsta personalomsättningen på både anställda och ledningsgrupp. Detta är också en av de faktorer för framgång av vårt koncept.

Gäst
Att vara gäst på Egon ska vara en upplevelse och en avkoppling från vardagen. Du ska känna att du är på en restaurang genom servicen, maten och omgivningen. Alla ska känna sig hemma hos oss!

Ärlighet i alla aspekter 
Vår policy är att vi både internt och externt ska handla på ett hederligt, rättvist och korrekt sätt. Detta är något som vi fokuserar mycket på framför allt hos våra anställda, leverantörer, samarbetspartners, myndigheter och inte minst våra gäster.
Vi vill vara ett föredöme och en motvikt till det dåliga intrycket många har i restaurangbranschen. Därför har vi ett nära samarbete med den norska regeringens kontroll över våra rutiner, allmän drift och redovisning. Vi är måna om att behålla vår höga standard för detta. Det har också lett till att vi vid flera tillfällen använts som ett rådgivande organ för regeringen.

The Egon Way

Vår filosofi

På Egon hör alla hemma!

En varm atmosfär, vänlig service och god mat – det är vårt recept på din trivsel. Därför har vi utvecklat ett koncept – kalla det gärna vår filosofi – som bidrar till att uppfylla receptet varje dag.
Interiören och atmosfären i våra restauranger har vi utvecklat över många år. Här njuter du måltiden med andra i en varm miljö. Här är det mysigt, säger våra gäster om Egon.

Arbeta hos Egon

Det finns få arbetsplatser där du har möjlighet att komma i kontakt med så många människor – både gäster och medarbetare som i en Egon restaurang. Vi har idag över 1 300 medarbetare, ca. 130 mellanledare, restaurangchefer och kökschefer och flera miljoner gäster. Detta, tillsammans med våra upplärningsprogram och vår höga interna kvalitetsstandard ger dig en unik möjlighet till att utveckla dig själv som privatperson och som medarbetare.

Egons restauranger har många spännande ställningar för dig, i köket eller som servitör, både heltid och deltid, och kan ordna flexibilitet i arbetstiden om det är behov för det. Då vi har en stor expansion i hela Norge, har vi ett starkt fokus på att ge interna befordringar till våra egna anställda. Många önskar också att bo i andra städer i Norge för korta eller längre perioder, något som också är möjligt genom våra rutiner för intern rekrytering och god kommunikation mellan de olika restaurangerna.

 

Möjligheter

Har du något som ska firas? Ta med dina gäster till Egon. Vi är klara till att lägga allt till rätta för hög stämning och trevliga upplevelser, oavsett anledning.


Egon är ett klokt val, just för att det är så lätt att trivas här. Affärsmän, kollegor, föreningar, idrottslag, stora och små sällskap, vänner och familj – på Egon känner sig alla hemma!

Vi reserverar gärna bord! Om du önskar, kan vi också ordna en mysig liten avdelning – bara till er. Har du några speciella önskemål gällande mat eller dryck, ta kontakt med oss – vi ordnar det mesta. Kom ihåg att det alltid är smart att vara ute i god tid med din beställning.

Miljö

En god måltid i en trevlig miljö – det är kännetecknet för ett besök hos Egons restauranger.
Sedan starten i Nordstrand i 1984 har Egon serverat vänner, familjer och resande i vår originella miljö med ladugårdspanel, tegel samt spännande dekorationer och inredning som centrala element.

Målet har alltid varit att skapa en miljö där människor trivs. Där det är lätt att vara sig själv, där alla känner sig hemma och där du alltid hittar något du har lust på.

Barn på Egon

Många familjer väljer Egon. Här har vi barnens favoriter på menyn, här blir vi inte stressade om barn uppför sig som barn och här har vi alltid små överraskningar till alla barnen. Små, men viktiga detaljer som gör restaurangbesöket ännu trevligare, både för små och stora..

På Egon får alla barn en ballong. I tillägg delar vi ut ett innehållsrikt aktivitetshäfte, och många av våra restauranger har också en egen barnhörna med leksaker och spel. Tanken bakom det är enkel – när barnen mår bra, är det också behagligt att vara vuxen.

Möte på Egon

Frukostmöte, lunchmöte, middagsmöte, kvällsmöte, övertidsmat etc.
På Egon har du möjlighet att genomföra allt detta. Möten i en informell miljö med god mat och dryck kan vara effektfullt. Somliga Egon har också egna rum med viss AV-utrustning som kan bokas. Fråga din närmaste Egon. Oavsett så har alla Egon en egen hörna där du ostört kan genomföra ditt nästa informella möte.

Har du något som ska firas? Ta med dina gäster till Egon. Vi är klara till att lägga allt till rätta för hög stämning och trevliga upplevelser, oavsett anledning.
Har du några speciella önskemål gällande mat eller dryck, ta kontakt med oss – vi ordnar det mesta.